Nieuws

Nieuws

Op 20 juni is het Dag van de Schoonmaak, een dag waarop Familiehulp haar 2.600 huishoudhulpen dienstencheques en haar 2.500 huishoudhulpen zorg in de schijnwerpers plaatst. En dat is niet zonder reden! Elke dag maken zij het verschil voor onze cliënten en klanten, door erg gedreven aan hun diverse verwachtingen te voldoen. Huishoudhulpen moeten vandaag ook erg polyvalent en vaktechnisch onderlegd zijn. Bovendien vervullen ze een onschatbare sociale rol voor hun vele cliënten en klanten.

Een gevarieerd takenpakket in combinatie met een sociale rol

In de provincie Limburg gingen 10 jaar geleden de eerste kraamzorgteams aan de slag. Familiehulp viert dit jubileum met het Symposium Kraamzorg Limburg. Dat vindt plaats op donderdag 24 mei in het Thor Park te Genk. Tijdens dit event komen verschillende experten uit de zorgsector getuigen over kraamzorg.

Tijdens deze Week van de Kraamzorg vraagt Familiehulp bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen. Kraamzorg moet ook voor hen toegankelijk zijn.

We zijn erg fier dat het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners de award Gastvrije Gemeente heeft gewonnen, en dit in de categorie 'samenwerkingen'. Deze award werd vanavond uitgereikt in het Vlaams Parlement.

 

OCMW Gent engageert zich om samen met verschillende partners een Dementievriendelijk Gent te realiseren. Uiteraard trekt Familiehulp mee aan de kar.

Vandaag starten 8 huishoudhulpen uit Oost-Vlaanderen bij Familiehulp. Deze nieuwe collega's hebben eerst een intensieve VDAB-opleiding 'poetsen bij mensen thuis' gevolgd. Dankzij deze opleiding op maat hopen VDAB en Familiehulp om werkzoekenden efficiënt op te leiden en de vele vacatures voor huishoudhulpen sneller te kunnen invullen.

De Standaard en Het Nieuwsblad kopten op 19 maart dat ‘thuiszorg een half uur sneller moet dan vijf jaar geleden’. In het artikel nemen zij een kort citaat van Familiehulp over. Dit citaat komt uit een ruimere en meer genuanceerde reactie van Familiehulp, naar aanleiding van een vraag van de pers over verkorte zorgbeurten. Onze volledige reactie kan je in dit artikel nalezen.

Op zondag 18 maart is het de mooiste dag van het jaar: de Dag van de Zorg. :-) 12 van onze kleinschalige dagverzorgingshuizen zetten hun deuren open. Kom tussen 14 u en 17 u langs in dagverzorgingshuis NOAH in Aartselaar, Kluisbergen, Lint, Lovendegem, Putte, Puurs, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Martens-Lierde, Tienen, Vleteren, Wielsbeke of Zelzate.

1 op 5 Vlamingen is actief als mantelzorger. Ze nemen vrijwillig taken over van mensen met een zorgbehoefte die dat zelf niet (meer) kunnen. Vaak gaat het om de partner, familieleden vrienden of buren. “Voor Familiehulp zijn zij volwaardige partners in de zorg”, stelt manager zorgbeleid Els Maselis. “Zorg dragen, dat doen we samen.”

Door onze deuren open te zetten op Burendag, laten we zien dat we samen voor onze kinderen zorgen”, zegt manager kinderopvang Lieve Heurckmans. “De Speelboom is zó veel meer dan de plek waar je je kind naar toe brengt als je gaat werken.”