Nieuws

Nieuws

42% van de werknemers in de dienstenchequesector is van vreemde afkomst. Dat cijfer is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit het jongste evaluatierapport van de Vlaamse overheidsdienst Werk. Voor Familiehulp tellen de kwaliteiten van mensen en niet hun afkomst.

Samen met 8 zorgorganisaties en vluchtelingenorganisaties uit België, Nederland en Duitsland lanceert Familiehulp het project ‘In de Zorg – Uit de Zorgen’. Via dit project krijgen 500 vluchtelingen de komende maanden een intensief opleidingstraject om in de zorg aan de slag te gaan. Op die manier wil ‘In de zorg – Uit de zorgen’ ook bijdragen aan de integratie van vluchtelingen en aan hun beeldvorming in onze maatschappij. Voor Familiehulp zijn projectleider Esther Verspreet en provinciaal directeur Dirk Van Laethem betrokken.

Sinds 1 januari 2018 is Chantal Van Audenhove de nieuwe voorzitter van Familiehulp. Chantal is sinds 2015 bestuurslid van onze organisatie en volgt Annelies Van Cauwelaert op, die na 25 jaar afscheid neemt.

De voorbije maanden was het al feest in onze NOAH’s van Grembergen, Sint-Niklaas, Geel, Laakdal, Werchter en Lommel. Nu was het aan de cliënten, mantelzorgers en verzorgenden van NOAH Wielsbeke om hun beste beentje voor te zetten tijdens een dansnamiddag, met receptie en Breughelmaaltijd. Vijf jaar geleden gingen de deuren van het kleinschalige dagverzorgingshuis in Wielsbeke voor de eerste keer open. Sindsdien kunnen oudere mensen met een zorgbehoefte daar via leuke activiteiten samen een gezellige dag kunnen doorbrengen.

Fantastisch nieuws voor De Speelboom in Beringen: zij kunnen voortaan 12 extra baby's of peuters opvangen! Kind en Gezin heeft ons kinderdagverblijf een KOALA-subsidie toegekend om 12 nieuwe plaatsen te creëren.

Familiehulp en woonzorgcentra vullen elkaar prima aan. Samen geven we de beste zorg aan de bewoners. Een mooi voorbeeld hiervan vormt onze samenwerking met WZC De Pottelberg in Kortrijk, waar onze huishoudhulpen en verzorgenden instaan voor de maaltijdbedeling. Actua TV Zorg/ZorgnetIcuro maakte er een mooie reportage over. Je kan deze bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=xokEbf8oqKg

Familiehulp start vanaf 1 januari 2018 met een equipe opvoedingsondersteuning. Concreet gaan verzorgenden tussen 17 uur en 20 uur langs bij vaak kwetsbare gezinnen om te helpen bij opvoedende taken en het gezinsritueel. Daarnaast geven ze pedagogisch advies en zetten ze ouders op weg om een sociaal netwerk uit te bouwen.

Een gezellige drukte was het tijdens de officiële opening van NOAH Tienen. In samenwerking met het OCMW Tienen heeft Familiehulp nu ook in de suikerstad een dagverzorgingshuis geopend. Vanaf vandaag kunnen oudere mensen met een zorgbehoefte er terecht om samen een gezellige dag door te brengen.

Deze week is het feest in onze NOAH's van Grembergen, Sint-Niklaas, Geel, Laakdal, Werchter en Lommel. Want vijf jaar geleden gingen de deuren van onze kleinschalige dagverzorgingshuizen voor de eerste keer open. Het was de start van een succesvol concept van kleinschalige dagverzorging, waarbij oudere mensen met een zorgbehoefte via leuke activiteiten samen een gezellige dag kunnen doorbrengen.

Familiehulp heeft een antennepunt geopend in Wolvertem. Dit kleine kantoor ondersteunt het nieuwe subregioteam Noord-Brabant, dat op haar beurt de zorg, ondersteuning, huishoudelijke hulp en kraamzorg coördineert voor de gemeentes Londerzeel, Meise, Wemmel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst, Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kraainem en Wezenbeek-Oppem.