Mantelzorgers welkom op viering van 10 jaar NOAH Beersel

Mantelzorgers welkom op viering van 10 jaar NOAH Beersel

Noah

BRUSSEL, 14 juni 2024 – Familiehulp regio Brussel viert op zondag 23 juni de tiende verjaardag van haar dagverzorgingshuis NOAH in Beersel. Ter gelegenheid van die feestelijke gebeurtenis nodigt Familiehulp ouderen met hun mantelzorger uit voor een leuke namiddag met koffie en taart. “De NOAH in Beersel ligt op een prachtige locatie aan de Grote Baan in Beersel. Het decor, de dagelijkse activiteiten en de sociale contacten die onze klanten er hebben zijn een bron van verbinding en een dam tegen vereenzaming” zo stelt regiodirecteur Martine De Ridder.

Familiehulp vzw baat als partner voor zorg en ondersteuning in elke levensfase over heel Vlaanderen en Brussel 40 dagverzorgingshuizen uit. Deze zogenaamde “NOAH’s” (Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid) geven mensen met een zorgbehoefte de kans om sociale contacten te hebben en activiteiten te doen. Eén van die veertig NOAH’s is gelegen aan de Grote Baan 206 in Beersel en viert dit jaar haar 10e verjaardag.

Mantelzorgers welkom op 10e verjaardag van NOAH Beersel

Familiehulp regio Brussel wil die 10 verjaardag vieren en nodigt zowel zorgbehoevenden als hun mantelzorgers uit voor een gezellige namiddag met taart en koffie. “Mantelzorgers zijn voor Familiehulp een cruciale partner om de beste zorg en ondersteuning te bieden aan mensen die dat nodig hebben” zo stelt Julie Van Stichel van Familiehulp. “In onze NOAH zien we elke dag opnieuw hoe mantelzorgers en professionele zorgverleners samen een wezenlijk verschil maken” zo vult haar collega Shana Devillé aan. “Om die reden vinden we het belangrijk om mantelzorgers uit te nodigen voor dit verjaardagsfeestje: het is een herkenning die we hen willen geven voor de belangrijke rol die ze spelen” zo besluit Shana Devillé.

“We plukken de vruchten van een goede en mooie samenwerking”

Regiodirecteur Martine De Ridder benadrukt tot slot het belang van de goede samenwerking die bestaat tussen Familiehulp, WZC De Ceder en het OCMW van Beersel. “De start van NOAH Beersel tien jaar geleden kwam er dankzij een nauwe samenwerking tussen OCMW Beersel, woonzorgcentrum De Ceder en Familiehulp. Die goede, positieve samenwerking is een rode draad doorheen de voorbije tien jaar. Het prachtige park van WZC De Ceder is ook voor onze NOAH een belangrijke troef: in de zomer gaat hier een jaarlijkse barbecue door en benutten we het park volop voor talloze wandelingen” zo besluit Martine De Ridder.

 

Praktische info: Ontmoetingsnamiddag voor mensen met hun mantelzorger op zondag 23 juni 2024 vanaf 14uur tot 17uur. Adres: NOAH Beersel, Grote Baan 204, 1650 Beersel.